Tığ işi Kareli Baykuş Yastık Yapımı

 


Tığ işi kareli baykuş yastık modeli yapımı resimli anlatımlı
Örgü tığ işi kareli baykuş motifleri ile yastık yapımı. Kareli baykuş motifleri ile battaniye de yapılabilir. Kare motiflerine başlangıç işlemesinde zincir çekilip daire yapılır.


Halkanın üzeri, sık iğne işlenerek iki sıra aynı renk yün iplik ile devam edilir. Renk değiştirilerek iki sıra zincir kayma dikiş yapılır. Üst kenar çıkıntı kısım için yuvarlak bitiminden sonra tekrar dairenin belli bir kısmı işlenir. Bu işleme ile baykuş deseninin baş kısmı bitirilir.

Resimlerde işaretlenmiş olan dairelerin olduğu yerler farklı renklerde ip ile üstten zincir alınıp ip dolanarak işlenir, böylelikle baykuş motifinin yüz kısmı yapılmaya başlanır. Tekrar baykuş şeklinin gözleri için aynı şekilde üstten zincir alınarak motif işlenir. Baykuş desen örgüsü yapıldıktan sonra çevresi, dolu boş olarak tığ çekilip işlenerek kare motif şekli meydana getirilir. 

Bu şekilde kare motifler yapılarak yastık ölçülerine göre adet olarak işlenir ve birbirine zincir çekilerek birleştirilir. Elişi örgü baykuş modeli yastığın ön yüzü hazırlanmış olur. Arka kısım için pamuklu kumaşlardan ölçü alınarak dikilir. Fermuar veya birbirinin üzerine yastık arka yüz parçası iki tane olacak şekilde dikilerek baykuş desenli yastık bitirilir.

Tığ işi Kareli Baykuş Yastık Yapımı 4.5 5 Unknown Tığ işi kareli baykuş yastık modeli yapımı resimli anlatımlı Örgü tığ işi kareli baykuş motifleri ile yastık yapımı. Kareli baykuş motifl...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved