Tığ işi Güllü Bebek Beresi

 


Tığ işi eflatun renkte güllü bebek beresi modeli yapımı

Yeni doğan ve 3 aylığa kadar olan bebekler için gül motifli eflatun renkli bebek beresi modeli yapımı. Tığ kanca 5 numara ile işlenir. Berenin başlangıcı 4 zincir atılır ve daire oluşturulur. 


Yedi satır tığ işi sık iğne tekniği ile yapılır. Her satırda iki zincir artırma olur. Sekizinci sıradan itibaren dörtlü trabzanlar işlenir, aralar boş bırakılarak bir dolu bir boş şeklinde örülür. Tekrar satır başında boş olan yerler dörtlü trabzanlar ile doldurulur.

Eflatun güllü bebek beresi modelinin son üç sırası lastik örgü gibi sık iğne işlenerek bitirilir. Gül çiçeği yapımı ayrı işlenir. Başlangıç için beş zincir atılır ve birleştirilerek daire oluşturulur. 

Üzerleri ikinci sıra da dilimli çiçek modeli oluşturulur. İkinci ve diğer kat sıraları için bir önceki dilimli gülün yaprak kısımlarının altından zincir çekilerek başlanır ve çoğaltılarak gül şeklini alacak şekilde işlenir ve elişi örgü bebek şapkasına dikilir.

Tığ işi Güllü Bebek Beresi 4.5 5 Unknown Tığ işi eflatun renkte güllü bebek beresi modeli yapımı Yeni doğan ve 3 aylığa kadar olan bebekler için gül motifli eflatun renkli bebek b...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved